Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-رییس اداره مامایی وزارت‌بهداشت، تکریم به مادر باردار و کاهش بروز خطاهای انسانی ناشی از شلوغی اتاق‌های زایمانی و کاهش میزان انتقال عفونت را از آثار ایجاد بلوک‌های زایمانی، برشمرد.فرح بابایی درباره روند توسعه این واحدها و برنامه ترویج زایمان طبیعی در طرح تحول نظام سلامت گفت: با توجه به روند افزایشی سزارین در سال‌های اخیر و ضرورت کاهش این شاخص، با هدف ارتقای سلامت مادران و نوزادان و در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه سیاست های جمعیتی و ترویج وضع حمل طبیعی، حوزه درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه ترویج زایمان طبیعی را در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول توسعه بلوک‌های زایمانی در کشور گفت: برنامه ترویج زایمان طبیعی به‌عنوان یکی از نخستین برنامه‌های طرح تحول نظام سلامت روز پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۳ مصادف با اولین روز اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید در سراسر کشور به اجرا درآمد و هدف کلی برنامه ترویج زایمان طبیعی ارتقای سلامت مادران و نوزادان بود.

وی گفت: با توجه به بررسی نتایج تحقیقات به عمل آمده در زمینه علل افزایش سزارین این برنامه حول ۱۰ محور شامل؛ ارائه رایگان خدمات زایمان طبیعی در مراکز دولتی، توانمندسازی مادران باردار، توانمندسازی ارائه‌‌دهندگان خدمات زایمانی، بهینه سازی و توسعه بلوک‌های زایمانی مراکز دولتی، فراهم‌سازی امکان ارائه روش‌های کاهش درد زایمان طبیعی، ارتقاء کیفیت خدمات زایمانی، فرهنگ‌سازی در زمینه زایمان طبیعی، ایجاد تسهیلات برای عقد قرارداد با ارائه دهندگان خدمت بخش‌خصوصی به‌منظور برقراری امکان تداوم مراقبت، در نظر گرفتن میزان کاهش سزارین به‌عنوان یکی از معیارهای اعتباربخشی بلوک زایمان و بیمارستان و تجهیز بلوک‌های زایمانی به اجرا در آمد.

بابایی درباره برنامه توسعه و بهینه‌سازی بلوک‌های زایمانی در بیمارستان های دولتی گفت: تحقیقاتی که در گذشته انجام شده است، نمایانگر این بود که بلوک های زایمانی بیمارستان های دولتی از کمبود فضا رنج می بردند و در نتیجه حریم خصوصی مادران برای انجام زایمان طبیعی حفظ و رعایت نمی‌شد.

وی ادامه داد: این امر به طور مستقیم بر کیفیت خدمات و در نتیجه رضایتمندی مادر تاثیر گذار بود، بنابراین به منظور خوشایندسازی فرایند زایمان طبیعی بلوک های زایمانی قدیمی که به شکل سنتی طراحی شده بود و بعضا ۴ الی ۵ مادر در یک اتاق در کنار هم بستری بودند، به مراکز زایمانی نوین تغییر یافت.

رییس اداره مامایی وزارت بهداشت تصریح کرد: این مراکز شامل واحدهای تک نفره اختصاصی زایمان طبیعی است. در این واحدهای تک نفره امکان حضور همراه در کنار مادر وجود داشته و ارائه خدمت بر اساس تکریم مادران باردارانجام می شود.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای برنامه ترویج زایمان طبیعی و خوشایندسازی این فرایند برای مادران باردار، بودجه ‌ای را به تمام مراکز دولتی که دارای بخش زایمان هستند و نیاز به بهینه‌ سازی و توسعه این بلوک ها دارند، اختصاص داده است.

وی هدف کلی بهینه سازی و توسعه فضای فیزیکی بلوک های زایمانی را ارتقای سلامت مادر و نوزاد و ارتقای کیفیت خدمات زایمانی عنوان کرد و گفت: علاوه براینها، اهدف اختصاصی بهینه سازی و توسعه فضای فیزیکی بلوک های زایمانی بر افزایش رضایت‌مندی مادران باردار تاثیر دارد و علاوه بر آن به حفظ حریم خصوصی مادر نیز کمک می کند.

رییس اداره مامایی وزارت بهداشت، تکریم مادر باردار، کاهش بروز خطاهای انسانی ناشی از شلوغی اتاق های زایمانی و کاهش میزان انتقال عفونت را از دیگر فواید ایجاد بلوک های تک نفره زایمان برشمرد و گفت: ، امکان حضور همراه طبق درخواست مادر و عدم جابجایی مادر در مراحل مختلف زایمانی نیز می تواند فرآیند زایمان را بهبود دهد.

وی درخصوص فرایند اجرایی برنامه بهینه سازی و توسعه بلوک های زایمانی گفت: پس از طرح اهمیت بهینه‌ سازی و توسعه بلوک‌های زایمانی در امر خوشایند سازی فرایند زایمان و ارائه مستندات مربوطه، اجرای این برنامه در کمیته کشوری طرح تحول سلامت به تصویب رسید.

بابایی ادامه داد: سپس با دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مکاتبه شد، تا نسبت به اعلام اولویت‌های بهینه ‌سازی و توسعه بلوک‌ های زایمان مراکز تابعه خود اقدام نمایند و در گام بعدی نیز طی جلسات مشترک معاونت درمان و توسعه در خصوص فرایند اجرا، برآورد هزینه‌ ها و چگونگی نظارت این برنامه تصمیم‌گیری شد.

رییس اداره مامایی وزارت بهداشت گفت: دانشگاه‌ ها مکلف شدند تا نقشه بلوک زایمان را تهیه و به دفتر منابع فیزیکی وزارت بهداشت ارسال فرمایند و پس از تایید نقشه توسط این دفتر نسبت به اجرای این پروژه اقدام کنند که در این راستا در پایان سال ۱۳۹۳ تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت درمان وزارت بهداشت و معاونت‌های درمان توسعه و درمان دانشگاه های علوم پزشکی منعقد شد.

وی گفت: در جریان اجرای پروژه‌ها، گزارش پیشرفت کار به معاونت توسعه ارسال گردید و به‌ علاوه بازدیدهای نظارتی توسط کارشناسان معاونت درمان و توسعه جهت بررسی پیشرفت کار انجام شد.

بابایی درخصوص دستاوردهای برنامه بهینه سازی و توسعه فضای فیزیکی گفت: تعداد کل بیمارستان های هدف جهت تغییر شکل از سنتی به مراکز نوین زایمانی (متشکل از واحد های اختصاصی تک نفره) ۲۸۸ بیمارستان بوده است که از این تعداد ، ۲۰۴ مورد در ۲۹۰ شهر و ۵۷ دانشگاه علوم پزشکی به بهره برداری رسیده است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۰۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • ثبت‌نام طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز